ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάρδας: Ολα είναι γραμμένα στο Google

Δ. Μάρδας: Ολα είναι γραμμένα στο Google

Εμμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας στα όσα είπε περί αναζήτησης επενδυτών ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Μάρδας έκανε αναφορά στο Google από όπου άντλησε πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποιήσουν τους πρόσφυγες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη (ΑΝΤ1)  τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει για την δήλωσή του προσθέτοντας: «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε,  να την εφαρμόσουμε».

Συνεχίζοντας ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα.

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους» τόνισε.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι

«όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος.  Δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε» συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.