ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος

Ν. Νικολόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος

Παρών στις ζυμώσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά "δημοκρατικού, πατριωτικού, χριστιανοκοινωνικού μετώπου", δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν ανοίξει "το κουτί της Πανδώρας προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο κ. Νικολόπουλος ουσιαστικά εμφανίστηκε θετικός στην συμπόρευσή του με τον Πρόεδρου του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ωστόσο ότι κατά την απόψή του "η ηγεσία του νέου σχήματος θα πρέπει να περάσει στη νεώτερη γενιά".

" Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τις νέες, τους νέους και τους πρωτοείσακτους της πολιτικής" ανέφερε, ενώ σε ερώτηση της "Κ" αν θα έδινε την ίδια συμβουλή στον κ. Καρατζαφέρη, που φαίνεται ότι θέλει να ηγηθεί, σημείωσε ότι ο ίδιος στέλνει το μήνυμα για το παραδείγματός του. Παρών στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ενωση Συντκτών ήταν και ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρώην Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και εκ των στελχών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συγκρότησης ενός σχήματος στα δεξιά της Ν. Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νικολόπουλος αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του προκειμένου να επιτεθεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για "υπερ-νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική κεντροδεξιά και μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία".