ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού

Επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού

Επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιφύλαξε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο απηύθυνε –με ανοιχτή επιστολή της – είκοσι ερωτήματα σχετικά με τις πράξεις της κυβέρνησής του σε θέματα δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκαλεί τον κ. Τσίπρα «αρχιερέα (ή “πατριάρχη” αν προτιμάτε) της νέας διαπλοκής» και κλείνει την επιστολή της ως εξής: «Από τις ευθύνες σας δεν θα ξεφύγετε. Θα το εγγυηθεί ο λαός μας. Σας το εγγυώμαι και εγώ προσωπικά».

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει είναι τα εξής: «Τι έχετε πράξει για την ακύρωση του επιζήμιου, άκυρου και αξιόποινου συμβιβασμού με τη Siemens; Γιατί η σημερινή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναίρεσε και δεν υλοποίησε την έρευνα επί της λίστας Λαγκάρντ που είχα εισηγηθεί και είχε αποφασισθεί την περασμένη άνοιξη; Γιατί στο 3ο μνημόνιο, στο οποίο εισήχθη αντισυνταγματική συνταξιοδοτική τροπολογία που περιέκοπτε συντάξεις, έγινε φωτογραφική εξαίρεση των συνταξιούχων της Tράπεζας της Ελλάδος, ενώ εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Μ. Μπαλαούρας, συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος; Γιατί δεν καταργήσατε νομοθετικά ούτε μία από τις ντροπολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά; Γιατί διορίσατε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Σαγιά, μολονότι υπήρξε νομικός παραστάτης του κ. Σάφα στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Τι απέγινε με τη διαφάνεια στους διορισμούς στο Δημόσιο; Τι απέγινε με την ενίσχυση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον έλεγχο των ΜΜΕ και του τραπεζικού συστήματος; Θυσιάστηκε υπέρ της νεοδιαπλοκής με αρχιερέα (ή “πατριάρχη Αλέξιο”) εσάς και αρχιμανδρίτη τον κ. Παππά».