ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν υφίσταται κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Δεν υφίσταται κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Εχετε βιάσει και διαφθείρει την καρδιά του κράτους δικαίου. Ευτελίζετε και χειραγωγείτε δικαστές σε βαθμό που να μην υφίσταται πλέον στην Ελλάδα κράτος δικαίου».

Με τις σκληρότατες αυτές φράσεις κατήγγειλε χθες την κυβέρνηση ο κ. Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον κ. Πάνο Καμμένο ο οποίος επανέφερε στη Βουλή τη γνωστή υπόθεση Βγενόπουλου, τον τρόπο που ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε ως υπουργός Αμύνης το έτερο πολυσυζητημένο θέμα της αγοράς των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα του απέδωσε και τον προβληματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Βενιζέλος παίρνοντας τον λόγο «υπενθύμισε» στον κ. Καμμένο ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ο ίδιος από το… 1864 και ότι επί των ημερών του απλώς βελτιώθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων διερωτήθηκε σκωπτικά πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να έχει ψηφίσει στο παρελθόν όλες τις ενέργειές του, και του καταλόγισε απαξιωτικά ότι «ως συνήθως αλλάζει τις απόψεις του ακόμη και δύο φορές κάθε μέρα». «Οποιος τολμά να στρέφεται εναντίον αυτών που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και έχουν εφοδιάσει τη χώρα με σύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως τα υποβρύχια που λαμπρύνουν σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό, απλούστατα είναι ανάξιος της ιδιότητας να είναι υπουργός Αμυνας και να απευθύνεται στο Κοινοβούλιο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.