ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδημούλης: Το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον πράγματα πέραν της συμφωνίας

Δ. Παπαδημούλης: Το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον πράγματα πέραν της συμφωνίας

H ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του Απριλίου είναι απολύτως εφικτή φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Costello, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδημούλης νωρίτερα σήμερα σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Παπαδημούλης, η προαναφερθείσα εκτίμηση καταγράφηκε σε συνάντηση ευρωβουλευτών με τον κ. Costello: «Συναντήσαμε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο οποίος αφού μας παρουσίασε επί ένα δίωρο αναλυτικά τις εν εξελίξει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, μας έδωσε και ένα αισιόδοξο μήνυμα, μια αισιόδοξη εκτίμηση, πως κατά τη γνώμη του με βάση τα δεδομένα, είναι απολύτως εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του μήνα. Ότι οι διαφορές που απομένουν ανάμεσα στους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, είναι απολύτως γεφυρώσιμες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης. Για να προσθέσει πως σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «και το ΔΝΤ θέλει συμφωνία κι έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν από τη Συμφωνία του καλοκαιριού». Για να συνεχίσει:

«Νομίζω, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθεί, έγκαιρα και με επιτυχία η αξιολόγηση, γιατί αυτό θα συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. Ο κ. Costello μας είπε ότι για το 2017 και το 2018 η Κομισιόν προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Καθώς και ότι από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και δημοσιονομικά και από πλευράς πορείας της πραγματικής οικονομίας, οι επιδόσεις της Ελλάδας ήταν καλύτερες από τις προβλέψεις».

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος. Δεν θέλουμε ούτε χατίρια, ούτε υποχωρήσεις, ούτε χάδια. Θέλουμε άρση της αβεβαιότητος και άρση αυτής της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η ελληνική δημόσια σφαίρα. Θέλουμε τήρηση των συμφωνηθέντων. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Γερ.Μπαλαούρας, είπε ότι οι συνάδελφοί του από το κυβερνβών κόμμα θα υπερψηφίσουν τα μέτρα που προβλέπονται από το τρίτο μνημίνιο παρά το γεγονός ότι είναι άδικο και υφεσιακό: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναγκάστηκε, το τονίζω, να υπογράψει ένα σκληρό μνημόνιο. Εμείς θα το υλοποιήσουμε. Εκφράζω όλους τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι είναι βαρύ, άδικο, ισοπεδωτικό, υφεσιακό, θα το υλοποιήσουμε».