ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Να μην με ψηφίσει κανείς αν συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ

leventis1

Για την πιθανή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό σε φόρουμ της Νέας Υόρκης, για την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου  και για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Λεβέντης απάντησε για την πιθανή συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη:

«Έχω κληθεί από διμήνου στο φόρουμ αυτό, χωρίς να γνωρίζω ότι θα είναι ο πρωθυπουργός. Από τις εφημερίδες έμαθα ότι έχουμε κανονίσει να είμαστε και μαζί. Είναι ευφάνταστοι οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω βγάλει εισιτήρια για τις 17… Δεν γνωρίζω πώς θα πάει ο πρωθυπουργός»

Αναφορικά με την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου είπε πως «ο κ. Καλλιάνος χρησιμοποιείται τώρα. Δεν είναι κακό παιδί. Αυτός ισχυρίστηκε ότι του είπα “θα σε διώξω αν ξανακάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ εγώ κάνω μεγαλύτερη κριτική. Πώς μπορώ να απαγορέψω από τον συνεργάτη μου να κάνει και εκείνος αυτό που κάνω εγώ;».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «ο πρωθυπουργός μέσα του δεν είναι άδικος άνθρωπος. Είδε έναν Βασίλη Λεβέντη, που μετά από διασυρμό και κακοποίηση 35 ετών, μπήκε στη Βουλή και έχει πέντε απόψεις. Να μην το εκτιμήσει αυτό; Έχει ωριμάσει, είναι ρεαλιστής».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «να μην ψηφίσει κανένας την Ένωση Κεντρώων, στις επόμενες εκλογές, αν κάνω την όποιας φύσεως συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν μπορώ να συνεργαστώ, γιατί εγώ έχω ορκιστεί στους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων, το 4% που μου δώσανε μετά από 35 χρόνια, να το κάνω 14, 15%… Για λάφυρα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ η Ένωση Κεντρώων. Ενώ τώρα ο κ. Τσίπρας σχημάτισε μία κυβέρνηση νομής λαφύρων. Έδωσε πέντε υπουργεία στον κ. Καμμένο και τελείωσε η συζήτηση».