ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ εναντίον Ποταμιού και το… αντίστροφο με αλλεπάλληλες δηλώσεις

dhmokratikh--thumb-large

"Όλοι εναντίον όλων" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού , με το πολιτικό φλερτ να δίνει την θέση του σε πόλεμο ανακοινώσεων και εκατέρωθεν αιχμές. Τελευταία πράξη στο "σίριαλ" της κεντροαριστεράς ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπολου, ο οποίος κατηγόρησε για παλινωδίες και πισωγυρίσματα το Ποτάμι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπάρχει ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο όλων, το οποίο συμφωνήθηκε έπειτα από τρίμηνη δουλειά. Εκεί δεν τέθηκε θέμα μετεκλογικών συνεργασιών, συμπλήρωσε και σημείωσε πως δεν μπορεί να καθορίζεται πως συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο με τη ΝΔ.

Ακόμη και τώρα, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με ενότητα, με στόχο μια ισχυρή προοδευτική παράταξη.

Ανέφερε ακόμα πως χρειάζεται ένας ισχυρός εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα και δήλωσε βέβαιος ότι, στο τέλος, το πολιτικό κενό θα καλυφθεί και θα υπάρξει ισχυρός εκπρόσωπος της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών.

Για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον περιορισμό τους σε 4 με κεντρική και αυθαίρετη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση. Αν το καθόριζε η αγορά θα ήταν διαφορετικό είπε συμπληρώνοντας πως δεν καθορίζεται κεντρικά πόσες εφημερίδες κυκλοφορούν στη χώρα. Τόνισε ότι πρέπει να καθοριστούν αντικειμενικά, ποιοτικά κριτήρια για τη λειτουργία των σταθμών από την ανεξάρτητη Αρχή, καθώς σήμερα δεν υπάρχουν.

Αιχμές από τον εκπρόσωπο του Ποταμιού

   «Για το τανγκό χρειάζονται δύο» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, για τη συνεργασία με το Ποτάμι.

   «Οι δικές μας προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα ώστε 19-24 Σεπτεμβρίου να δοθεί η κοινή συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά και να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου φορέα} τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

   Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση της κ. Γεννηματά -«Εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν»Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι δεν υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, προφανώς για τους δικούς τους λόγους. Εμείς επιμένουμε στις συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε σ' έναν νέο φορέα στον χώρο του κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς προκειμένου να εκφράσει όλο αυτόν τον χώρο».

   Εξήγησε πως στο Ποτάμι «δεν μιλάμε για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» αλλά για έναν νέο φορέα, ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ.

   «Κάποιοι θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι θα πρέπει να είναι παρόντες, κάποιοι θα πρέπει να βγουν μπροστά. Υπάρχουν στελέχη που δεν ευθύνονται για βάρη του παρελθόντος, που μπορούν να είναι σε αυτή τη μάχη. Αυτό το προσκλητήριο δεν αφορά μόνο τις οργανωμένες δυνάμεις των κομμάτων, αλλά και δυνάμεις της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Σημείωσε δε πως «η λύση δεν βρίσκεται ούτε στη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον λαϊκισμό του, ούτε σε συντηρητικές λύσεις που προωθεί η Νέα Δημοκρατία».