ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ χρησιμοποιούνται ως ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα»- Η απάντηση της ΝΔ

papas1

Τον αναβρασμό που έχει προκύψει μετά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών έσπευσε να σχολιάσει ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο.

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, ο  κ. Παππάς επιχείρησε να απαντήσει στους εργαζόμενους των μη αδειοδοτημένων σταθμών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις  που θα προκύψουν από το κλείσιμο των καναλιών.

«..Η συνταγή είναι υπομονή και επιμονή. Εάν κάποιος κάτσει και δει ψύχραιμα την αλληλουχία των επιχειρημάτων που έχει εκτοξευτεί σε αυτή τη διαδικασία θα βγάλει πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Με τελευταίο βέβαια το θέμα των εργαζομένων. Στο οποίο γίνεται κατά τη γνώμη μου μία απαράδεκτη προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.» και προσθέτει: «Η οποία είναι ότι πέραν του γενικού, της μεγάλης εικόνας, η οποία μεγάλη εικόνα είναι η ΝΔ που μας αντιπολιτεύεται είναι το κόμμα το οποίο δεσμεύτηκε για 5000 απολύσεις στο δημόσιο το 2015  και για 10.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2016 με την 5η αξιολόγηση, δεσμεύτηκε για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, γκρίνιαζε όταν βάλαμε το όριο των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο νόμο τον επίμαχο τον 4339 και τώρα και προσέξτε τι λέει, ότι η δική μας διαδικασία αδειοδότησης θα έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις και την ανεργία. »

Ο κ. Παππάς κατά τη διάρκεια  της συνέντευξης επέμεινε στην ορθότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε, παρά το γεγονός ότι οδηγεί στην αναστολή λειτουργίας κάποιων καναλιών:  «Η αγορά η τηλεοπτική χαρακτηρίζονταν από δύο καμπύλες. Μία πτωτική και μία ανοδική. Η πτωτική καμπύλη ήταν η καμπύλη της απασχόλησης και η ανοδική καμπύλη ήταν η καμπύλη των χρεών. Άρα μειούμενη διαρκώς η απασχόληση και αυξανόμενα χρέη. Άρα λοιπόν ένας φαύλος κύκλος στον οποίο δεν θα υπήρχε κανένα πάτωμα… Ο δικός μας ο νόμος όχι μόνο βάζει το ελάχιστο όριο απασχόλησης, αλλά εισάγει μαζί  με άλλες ρυθμίσεις διαφάνειας στη διαφημιστική αγορά και πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου και μετά έχουμε διαμαρτυρίες με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης..»

Ο υπουργός Επικρατείας, επέμεινε στη θέση του, ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν ως υπαίτιους των επικείμενων απολύσεων τους εργοδότες τους και όχι την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να ζητήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τις εργοδοσίες τους.(…) άλλοι θα έπρεπε να ερωτηθούν γιατί χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια την εργοδοσία τους. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται για επιχειρηματικές επιλογές οι οποίες προσπαθούν με την ασπίδα των εργαζομένων να επιβληθούν. Δεν θα συμβεί αυτό…»

Διευθυντής ΝΔ: «Ας λέει και τα δελτία ειδήσεων η κ. Γεροβασίλη όπως στην Βόρεια Κορέα»

Από την άλλη ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε σήμερα στο πρωινό του ΣΚΑΙ και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου. Ο Κ. Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Γεροβασίλη για τις τελευταίες υποδείξεις της στα ΜΜΕ λέγοντας πως «ας είναι η κ. Γεροβασίλη αρχισυντάκτρια εκπομπών και ας λέει και το δελτίο όπως στην Βόρεια Κορέα και να έχει κάμεραμαν τον κ. Καρανίκα»

Ο στενός συνεργάτης του κυρίου Μητσοτάκη τόνισε ακόμα πως η σημερινή κυβέρνηση χρέωσε με την «περήφανη» διαπραγμάτευση της 100 δις την χώρα την ώρα που η Νέα Δημοκρατίας «έβαζε πλάτη» για να μην καταρρεύσει η χώρα.