ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεανώ Φωτίου: «Δεν είχαμε καμία φοβερή περικοπή στις συντάξεις»

fwtioy-thumb-large

Διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζουν τα μίντια έχει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου. Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη της στον Αθήνα 9,84 «εγώ βλέπω πάρα  πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα μήντια», πρόσθεσε δε πως «οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς. Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη»

Η κ. Φωτίου είπε ακόμα πως «εμείς παραλάβαμε μια χώρα μετά από πόλεμο. Οι δείκτες 25% καταστροφής του ΑΕΠ υπάρχουν όταν μια χώρα έχει υποστεί πόλεμο, καταλάβατε; Το ότι δεν βλέπετε ερείπια στο δρόμο δεν σημαίνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει βγει από πόλεμο και αυτό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε. Θέλετε να το ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα, το θεωρώ φυσικό. Και εγώ θέλω, αλλά πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι τιτάνιο έργο. Το να γυρίσουμε ξανά σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα είναι το εγκληματικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο λαό μας και βέβαια δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε να συμβεί. Να μην έχετε καμία αμφοβολία»

Παράλληλα υπεραμύνθηκε του κοινωνικού κράτους που έχει δημιουργήσει οι ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση αν η κατάταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν:

«Να ρωτήσετε τις 500 χιλιάδες δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στη κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, να ρωτήσετε τις 100 με 200 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί..»