ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: «Οι σχέσεις ΤτΕ- κυβέρνησης δεν είχαν χαλάσει ποτέ»

gre1507209_22370234

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε: η υπόθεση του ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, «δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο αποκαθήλωσής του από την κεφαλή της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είχε μια συζήτηση σε καλό κλίμα με τον Πρωθυπουργό για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία, ενώ ερωτηθείς αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Λίνα Νικολoπούλου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγος μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη.  Έχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορο της».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό βρέθηκε η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, είχε πραγματοποιηθεί εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

Ακολούθησε επικοινωνία του διοικητή της ΤτΕ με τον πρωθυπουργό, στην οποία οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας.

Σημαντικός ο ανεξάρτητος ρόλος του διοικητή της ΤτΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας», είπε η κυβερνητική πηγή.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.