ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Αναπάντητα τα αιτήματά μας προς την Ευρώπη για το προσφυγικό

ksydakisss

«Τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο» όπως είπε χαρακτηριστικά, προανήγγειλε μιλώντας στην Welt ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

«Σύντομα θα ξεκινήσουμε τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά στη ηπειρωτική χώρα για να ανακουφίσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν σε φυλασσόμενους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Ξυδάκης απέδωσε τις πυρκαγιές και τα επεισόδια που γίνονται σε καταυλισμούς προσφύγων στην απουσία «κατανομής τους σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης και της έλλειψη υποστήριξης εκ μέρους τους».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πως η Ελλάδα κάνει προσπάθειες, όμως τα αιτήματα της παραμένουν αναπάντητα και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες δέχονται ελάχιστους πρόσφυγες.

Από συνολικά 65.000 πρόσφυγες το 2015 έγιναν δεκτοί στην Ε.Ε. περίπου 3.500 χιλιάδες. Παράλληλα η ροή προς τα ελληνικά νησιά είναι συνεχής με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της κατάστασης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, περί επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, ο κ. Ξυδάκης ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ε.Ε..