ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ»

ΝΔ: «Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ»

Τη χθεσινή αποφαση του Eurogroup σχολιάζει με δηκτικό τρόπο η ΝΔ. Δια του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια, αναφέρει πως το τέταρτο μνημόνιο, με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη εδώ, υποσκάπτοντας για πολλά χρόνια την ελληνική οικονομία. Παράλληλα αναφέρει πως η κυβέρνηση διαφημίζει την μείωση χρέους για το 2060, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια: 

«Η Κυβέρνηση διαφημίζει μείωση του χρέους για το 2060, ενώ με την ίδια συμφωνία υποσκάπτει, για πολλά χρόνια, την οικονομία και την ίδια τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας συμφωνεί σε μεγάλα, πολύχρονα, πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρνουν κι άλλους φόρους και μειώσεις εισοδήματος για τους πολλούς. Έτσι στραγγαλίζεται η οικονομία και φεύγουν οι επενδύσεις από τον τόπο. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει πηγαίνουν πολύ πέρα από τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Το 4ο  Μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, είναι ήδη εδώ. Όσο και αν ο ίδιος επιμένει στα λόγια να το ξορκίζει.

Αυτό είναι το αντάλλαγμα για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία. Χρειαζόμαστε δουλειές, αλλά αυτό απαιτεί αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Απαιτεί ένα δικό μας εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Αυτό, δηλαδή, που ο κ. Τσίπρας, ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να το κάνει. Όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την αποτυχία του».