ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: «Ο Βαρουφάκης ήταν με το μέρος του Σόιμπλε και του Τόμσεν»

Π. Καμμένος: «Ο Βαρουφάκης ήταν με το μέρος του Σόιμπλε και του Τόμσεν»

Επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ήταν μέλος μια συμμορίας». 

«Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν» δήλωσε κ. Καμμένος.

«Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει, και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ, κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό, ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό και του Προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα, και στην πορεία βρήκαν Έλληνες συνεργούς».

«Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα» ανέφερεο υπουργός.