ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ετοιμότητα της Κομισιόν να παραστεί στη Γενεύη για το Κυπριακό εξέφρασε o Μ. Σχοινάς

Την ετοιμότητα της Κομισιόν να παραστεί στη Γενεύη για το Κυπριακό εξέφρασε o Μ. Σχοινάς

Την ετοιμότητα της Κομισιόν να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση των Αναστασιάδη- Γιούνκερ πραγματοποιήθηκε μετά από τη «σημαντική εξέλιξη» στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο Μ. Σχοινάς, το οποίο στα συμπεράσματά του αναφέρει ότι «στηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου» και ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι πριν από περίπου δέκα μέρες ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες, με τον οποίο επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους και την πρόσκληση για παρουσία της ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει.