ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ

Θα είμαι δήμαρχος τετραετίας, εάν...

Τη δέσμευση να είναι δήμαρχος τετραετίας, εάν αποφασίσει να διεκδικήσει τη Δημαρχία της Αθήνας και εκλεγεί, αναλαμβάνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη προς την «K». Η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει επίσης άριστες τις σχέσεις της με τον κ. K. Καραμανλή, αν και σπεύδει να προσθέσει πως περί τον πρόεδρο της Ν.Δ. «υπάρχει μια υποομάδα που λειτουργεί με τη λογική της αντιπαράθεσης. Τέλος, η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει «συνταγή ήττας» την παρελθοντολογία στην οποία έχει καταφύγει το ΠΑΣΟΚ.

Ζητούνται ελληνικές τράπεζες

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί οίκοι, από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αναζητούν συνεργασίες και ευκαιρίες εξαγορών για την επέκτασή τους στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, η ένταξη στην Ευρωζώνη και η εφαρμογή νέων κανόνων διοίκησης στις εισηγμένες εταιρείες δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις επενδύσεων.

Επικίνδυνα φάρμακα στην αγορά

Ποιος είπε ότι όλα τα φάρμακα θεραπεύουν; Πολλές φαρμακευτικές ουσίες με ευρεία κατανάλωση για χρόνια δεν παίζουν κανένα ρόλο στην αντιμετώπιση των ασθενειών, αντίθετα κάποιες είναι και επικίνδυνες. Πρόσφατη έρευνα σε ευρωπαϊκή χώρα έδειξε ότι το 58% των παλιών φαρμάκων και το 73% των νέων δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα!

Ενα κορίτσι «θαύμα»

Στα 17 της χρόνια η Δήμητρα Εμμανουήλ μοιάζει να βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης πορείας. Η γοητευτική νεαρή αθλήτρια, με διακρίσεις στην ενόργανη γυμναστική και στα εκατό μέτρα μετ' εμποδίων, βρήκε στο άλμα επί κοντώ το άθλημα που της ταιριάζει. Και το ρεκόρ νεανίδων των 4,08 μέτρων που πέτυχε την περασμένη Τετάρτη μπορεί να αποδειχθεί αρχή μεγάλων επιδόσεων...

- Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως και οι άλλες πρωϊνές εφημερίδες, δεν θα εκδοθεί την Τρίτη λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 6 Ιουνίου.