ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ

Εβδομάδα αναβάθμισης με πτώση του Δείκτη 1,63%

Συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα η απογοητευτική πορεία της Σοφοκλέους που, αναβαθμισμένη πλέον, διολίσθησε κάτω και από το επίπεδο των 3.000 μονάδων. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,63% κλείνοντας στις 2.961,05 μονάδες. Χθες, οι απώλειες ήταν περιορισμένες -της τάξης του 0,75%- ενώ η γενικότερη εικόνα της αγοράς παρέμεινε αρνητική.

Χρεώνω στην Κεντροαριστερά τη «δικτατορία των Μέσων»

«Μου αρέσει όταν η επιτυχία με κυνηγάει, όχι όταν την κυνηγάω εγώ», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «K» ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, με την ευκαιρία της χθεσινοβραδινής του παρουσίας στην Αθήνα και της βράβευσής του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο σημαντικός Ιταλός σκηνοθέτης δεν διστάζει να χρεώσει στην κεντροαριστερά τη «δικτατορία των Μέσων», όπως αποκαλεί ο ίδιος τη νέα κυβέρνηση της χώρας του, υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τιμάριθμος: Στο 3,6% ανέβηκε τον Μάιο ο πληθωρισμός (από 3,5% τον Απρίλιο) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Στατιστική Υπηρεσία.

Ολυμπιακή: Ταξίδι προς τη χρεωκοπία κάνει πλέον η Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία μένει και από καύσιμα, λόγω συσσωρευμένων χρεών άνω των 5 δισ. δρχ. προς τις προμηθεύτριες εταιρείες καυσίμων, που αρνούνται να χορηγήσουν πρόσθετες πιστώσεις.

Εισβολή στην ΕΤ-3: Με εισβολή(!) στο κτίριο της ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές του Αριστοτελείου απαίτησαν (και έλαβαν) 15 λεπτά «στον αέρα» για να διατυπώσουν τις θέσεις τους επί των εκπαιδευτικών ζητημάτων.