ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα δημάρχου με φιέστα

Την πρώτη «προσυνεδριακή διάσκεψη» πραγματοποιεί το πρωί του Σαββάτου το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, με τον πρόεδρό του κ. Δημ. Αβραμόπουλο να εκφωνήσει πολιτική ομιλία ενώπιον χιλίων, περίπου, στελεχών από το κέντρο και την περιφέρεια.

Η διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ΟΑΚΑ, στο Μαρούσι, είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει το ΚΕΠ και γι’ αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να έχει επιτυχία. Ωστόσο, έχει παρουσιαστεί ένα σημαντικό πρόβλημα, που έχει σχέση με τη δομή που πρέπει να έχει η εκδήλωση.

Η μορφή

Ο κ. Αβραμόπουλος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει δεχθεί περισσότερες από δέκα εισηγήσεις και δεν έχει ακόμη καταλήξει στην οριστική μορφή της εκδήλωσης. Στενοί του, πάντως, συνεργάτες, εκφράζουν την άποψη ότι η εκδήλωση πρέπει να είναι «σφιχτή και περιεκτική» και να μην αναλωθεί σε εισηγήσεις στελεχών, τις οποίες, συνήθως, ακολουθούν απαντήσεις και ανταπαντήσεις.

«Η εκδήλωση πρέπει να έχει τα στοιχεία του ενθουσιασμού, αλλιώς θα χαθεί σε απεραντολογίες και αυτοπαρουσιάσεις, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Εδώ χρειάζεται μια καλή εισήγηση-παρουσίαση και μια δυνατή πολιτική ομιλία του προέδρου, ο οποίος, εν συνεχεία, θα πρέπει να κατέβει στον κόσμο και να χαιρετήσει ένα-ένα τα μέλη της διάσκεψης», τονίζει στενός συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «το στέλεχος που θα κατέβει από τη Λάρισα ποσώς ενδιαφέρεται για τους προβληματισμούς των επιτελών, αλλά θα ήθελε πάρα πολύ να σφίξει το χέρι του προέδρου και να του πει είμαι ο τάδε, από τη Λάρισα», τονίζει μία απο τις συνεργάτιδες του δημάρχου.

Δεν είναι, όμως, μόνο το μεθαυριανό «τεστ» που προβληματίζει το στενό κύκλο των συνεργατών του κ. Αβραμόπουλου. Η επικείμενη ανακοίνωση κάποιων μετρήσεων, που φέρνουν το ΚΕΠ γύρω στο 6,5% – 7%, δημιουργεί ανησυχίες για τυχόν κλίμα απογοήτευσης, που είναι πιθανό να επικρατήσει.

«Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι τις εκλογές θα δεχθούμε πολλά χτυπήματα, κάποια εκ των οποίων θα είναι και κάτω από τη μέση. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί πλέον ότι οι μετρήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εξάλλου, θέλουμε τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει ο κ. Αβραμόπουλος ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να αφορούν το κόμμα μας, που βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα», δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Οι δημοσκοπήσεις

Τι θα γίνει, όμως, αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου διαρκώς συρρικνούμενο; «Μια καλή ευκαιρία για να μετρήσουμε τις δυνάμεις, αλλά κυρίως την προοπτική και τις δυνατότητές μας, θα είναι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Εκεί, θα πρέπει να χειρισθούμε τα πράγματα νηφάλια και με ευφυΐα αν δεν θέλουμε να έχουμε εκπλήξεις δυσάρεστες», δηλώνει ο συνομιλητής μας, που συμπληρώνει ότι «οι περισσότεροι στο ΚΕΠ τάσσονται υπέρ της υποδείξεως ή στηρίξεως ανεξάρτητων υποψηφίων και όχι κομματικών, που θα έχουν χρίσμα από το ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων».

«Οπως και να έχουν τα πράγματα, θα κριθούν πολλά στις δημοτικές εκλογές και από τη στάση μας θα φανεί αν έχουμε δυνατότητες, προοπτική αλλά και αξιώσεις για μια αυτόνομη και δημιουργική πορεία», δηλώνει συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου, που αισιοδοξεί για το μέλλον, τονίζοντας ότι «έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση ότι τα δύο μεγάλα κόμματα παίζουν ένα παιγνίδι εξουσίας που οδηγεί τα προβλήματα της χώρας σε ανακύκλωση και ματαιώνει συνεχώς τη λύση τους».