ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ρωτάει για ΕΑΒ και Γιουροφάιτερ

Την άμεση αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέχρι πρότινος προέδρου της ΕΑΒ στη Βουλή κ. Μοσχοπαίτη. Με δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισημαίνει πως «επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο όλα όσα καταγγέλλονται εδώ και καιρό για μεθοδεύσεις που προωθούνται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν υπόγειες επιδιώξεις συγκεκριμένων συμφερόντων». «Οσον αφορά στα Γιουροφάιτερ, συνεχίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, από τις 19 Φεβρουαρίου είχα επισημάνει τις παραλείψεις και τα σκοτεινά σημεία που είχε ο συσχετισμός της προμήθειας των αεροσκαφών με τη συμμετοχή της ΕΑΒ στη συμπαραγωγή τους, μέσω ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή».

Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι τότε δεν έλαβε απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και επανήλθε με νέα ερώτηση στις 22 Μαΐου, χωρίς επίσης να έχει λάβει απάντηση από το υπουργείο.«Μετά τα όσα εξόχως αποκαλυπτικά αποκαλύφθηκαν από τον κ. Μοσχοπαίδη στη Βουλή, καλείται τώρα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης να εγκαταλείψει την αλαζονική στάση του απέναντι στο θέμα και να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα που του έχουν τεθεί», τονίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ερωτά, μεταξύ άλλων:

– Γιατί στο διαγωνισμό για την πώληση του 49% της ΕΑΒ δεν ορίσθηκε τιμή εκκίνησης.

– Πόσο κόστισε ο διαγωνισμός για το ελληνικό Δημόσιο.

-Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες στην διεθνή εικόνα της χώρας εξαιτίας του ότι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

– Γιατί συνδέθηκε η αγορά των Γιουροφάιτερ και ειδικότερα η απόφαση συμμετοχής της Ελλάδας στην κοινοπραξία που τα κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο με την ΕΑΒ.

Μία νέα συνεργασία έκλεισε η Sato, με σκοπό τη διείσδυσή της στην αγορά του ξενοδοχειακού εξοπλισμού – επίπλων εστίασης. Ετσι, χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συνεργασία με την αυστραλιανή Ramler Furniture, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση επίπλων και ειδών εξοπλισμού χώρων συγκεντρώσεως κοινού. Η Ramler έχει ετήσιο τζίρο 8 δισ. δρχ. και, όπως λέει η διοίκηση της Sato, στόχος είναι μία εταιρεία joint venture. Δεν διευκρινίζει, όμως, εάν η Ramler έχει δίκτυο πωλήσεων στη μακρινή χώρα, εάν η συμφωνία θα είναι εμπορική ή τι έσοδα αναμένει η ίδια η Sato από αυτή τη συνεργασία.