ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ

Στη μάχη των στεγαστικών εισήλθε και η Eurobank

Ο ανταγωνισμός των τραπεζών στα στεγαστικά δάνεια εντείνεται. Τη δική της απάντηση στη μάχη έδωσε χθες η EFG Eurobank, ανακοινώνοντας τη διάθεση νέου στεγαστικού δανείου με επιτόκιο 4,75% σταθερό για το πρώτο έτος (στα επίπεδα της Εμπορικής). Με βάση το νέο επιτόκιο, η μηνιαία δόση διαμορφώνεται σε 5.289 δρχ. ανά εκατομμύριο δανείου διάρκειας 30 ετών. Μετά τον πρώτο χρόνο, το επιτόκιο μετατρέπεται σε κυμαινόμενο μηνιαίας μεταβολής, το οποίο σήμερα κυμαίνεται στο 6,90%.

Εως 15 Ιουλίου οι βαθμοί

Ολοκληρώνεται μεθαύριο Δευτέρα η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Β' και Γ' Λυκείου και η αγωνία των υποψηφίων εισέρχεται στη... δεύτερη φάση, της προσμονής των βαθμών, οι οποίοι αναμένεται να αναρτηθούν στις 10 και 15 Ιουλίου, για τους διαγωνισθέντες με το παλαιό και το νέο σύστημα αντίστοιχα. Πάντως, η πτώση των βάσεων θεωρείται δεδομένη, ενώ πληροφορίες από βαθμολογικά κέντρα αναφέρουν ότι το ποσοστό των μαθητών που έχουν γράψει πάνω από 15 έχει μειωθεί έως και 50%.

Ερευνα για τη μεταβίβαση της ΑΕΚ

Η μεταβίβαση της ΑΕΚ στον «αγνώστου οικονομικών στοιχείων» κ. Αλεξ Σκλαβενίτη προκαλεί την παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού. Ο κ. Γ. Φλωρίδης προανήγγειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για να διερευνηθεί η νομιμότητα τόσο της συγκεκριμένης πράξης, όσο και της επικείμενης πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαντώντας, ο κ. Σκλαβενίτης έθεσε εαυτόν στη διάθεση κάθε αρμοδίου.

Επανεκλογή Ξανθόπουλου: Επανεξελέγησαν τελικά στη θέση του πρύτανη του ΕΜΠ ο κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και στη θέση του αντιπρύτανη του ιδρύματος ο κ. Σίμος Σιμόπουλος. Η προσέλευση ψηφοφόρων προσέγγισε το 100% και στα καταμετρηθέντα έως αργά χθες το βράδυ ψηφοδέλτια, οι δυο υποψήφιοι συγκέντρωναν περίπου το 90% των ψήφων.

Θερινή Βουλή: «Ανάσα», πρόσκαιρη έστω, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που παρακολουθεί την τελευταία περίοδο τους βουλευτές του κόμματος να απέχουν από τη στήριξη του κυβερνητικού έργου στη Βουλή, αναμένεται να προσφέρει το χθεσινό κλείσιμο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για τη θερινή περίοδο.

Νέα Δημοκρατία: Την τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καθορίσει η διήμερη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. που αρχίζει σήμερα με εισήγηση του κ. K. Καραμανλή.

Με άλογο, χωρίς βασίλειο «Ενα άλογο! Το βασίλειό μου για ένα άλογο!», αναφώνησε λίγο πριν από το τέλος του ο Ριχάρδος ο Γ' στη θρυλική μάχη του Μπόσγουορθ, το 1485. Εν έτει 2001 ο πρίγκιπας της Ουαλλίας Κάρολος δεν έχει ακόμη βασίλειο, ωστόσο φαίνεται πως βρήκε το... άλογο, ονόματι Ντικ, κατά τα εγκαίνια αγροτικής εκθέσεως στο Πιτερμπόρο.

Ιατροί: Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι πανεπιστημιακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει ότι η μεταρρύθμιση της υγείας απαιτεί ρήξεις.

Κοκαΐνη-κομπόστα Νο 2: Και δεύτερη παρτίδα... κομπόστας κοκαΐνης, βάρους 15,5 κιλών εισήγαγε στη χώρα μας 43χρονος Ιταλός, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Σπάτων και πιθανότατα ανήκει στο ίδιο κύκλωμα με την καθηγήτρια από τη Λαμία. Εν τω μεταξύ, στην Κυψέλη συνελήφθη Γεωργιανός, με 1,3 κιλά ηρωίνη, συσκευασμένη σε βάζα.

Δήλος: Ποσό 1 δισ. θα διατεθεί σε πρώτη φάση από το Γ' ΚΠΣ για τη διαμόρφωση και τον ευπρεπισμό του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου, που είναι σήμερα παντελώς εγκατελειμμένη.