ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατροί ΙΚΑ: κρίσιμη συνάντηση

Κρίσιμη για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση της Ολομέλειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσο Γιαννίτση, τον υφυπουργό κ. Νίκο Φαρμάκη και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο. Οι γιατροί του ΙΚΑ, που απεργούν για δεύτερη εβδομάδα, διεκδικούν μεταξύ άλλων μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ και ιατρικό βαθμολόγιο-μισθολόγιο. Την Πέμπτη, η Ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ συμπαρίστανται και οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων.

Εν τω μεταξύ, τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν αύριο οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για ασφαλή προγράμματα εφημερίας.

Τέλος, αύριο πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών γιατρών οι οποίοι απέχουν από το διδακτικό, ερευνητικό και κλινικό τους έργο, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νόμου 2889/2001 του υπουργείου Υγείας που, όπως υποστηρίζουν, καταργούν τη λειτουργική αυτοτέλεια και την ακαδημαϊκή ελευθερία τους.