ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: στοιχεία για τους ισχυρούς, που καταπατούν

Ανοιξε ο κύκλος των καταθέσεων της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την ανέγερση αυθαιρέτων πολυτελών κατοικιών στην Αττική, με αφορμή τις καταγγελίες για την ύπαρξη μαφίας, αλλά και χρηματιζόμενων υπαλλήλων σε πολεοδομίες. Πρώτος μάρτυρας εκλήθη και κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Ηλ. Κολιούση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρος Πάγκαλος, που άνοιξε και το καυτό θέμα με τις καταγγελίες του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Η κατάθεσή του κράτησε 2 ώρες και όπως είπε κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, «προσκόμισε στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση με συμπολίτες μας οι οποίοι χτίζουν αυθαίρετα για να επιλύσουν το βιοτικό τους πρόβλημα, αλλά με τις προκλητικές περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλών, δασών και αρχαιολογικών χώρων από ανθρώπους με οικονομική δύναμη».

Οι «έχοντες και κατέχοντες» κατά τον κ. Πάγκαλο είναι αυτοί που παράνομα ανεγείρουν βίλες, «παραβιάζουν το νόμο αλλά και την αρχή της ισονομίας μεταξύ των πολιτών».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς για το αν το θέμα έχει αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση, αφού υπάρχουν τα στοιχεία, απάντησε σιβυλλικά ότι «εάν υπήρχε λύση, εκείνος δεν θα ήταν αυτή τη στιγμή στο γραφείο του εισαγγελέα».

Ο κ. Πάγκαλος την περασμένη εβδομάδα στη συνέντευξή του είχε μιλήσει για ένα κύκλωμα διαφθοράς υπαλλήλων της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής και είχε καταγγείλει την ανέγερση πολυτελούς κατοικίας στην περιοχή της Σαρωνίδας δίπλα στον αιγιαλό, χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη, υπό την ανοχή των υπαλλήλων της πολεοδομικής υπηρεσίας.

Οπως μάλιστα είχε αναφέρει, προσπάθησε να εμποδίσει το φαινόμενο της πολυτελούς παράνομης δόμησης αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα πλοκάμια της διαφθοράς έφταναν πολύ ψηλά…

Αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε αντικλείδι για να μπει στο εξοχικό, οι αστυνομικοί θεωρούν από το όλο σκηνικό της τραγωδίας, τις μπίρες και τα φλιτζάνια του καφέ στο τραπέζι ότι ίσως να ήταν σ’ αυτούς γνωστό πρόσωπο. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντόπισαν οι ειδικοί της Σήμανσης θα ρίξουν φως προς αυτήν την κατεύθυνση.