ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποψη: Αλήθειες για τα συλλαλητήρια

syllalitirio

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, που δεν κουράσθηκε να αγωνίζεται επί δεκάδες χρόνια· τριάντα χρόνια στην όμορφη Θράκη μας και 15 χρόνια στην περίλαμπρη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη μας, αισθάνθηκα μέσα μου έντονο το αίσθημα της φιλοπατρίας να αναγεννάται και να δυναμώνεται ενωτικά ο ελληνικός λαός μας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά εθνικά προβλήματα. Τα πρωτεία έχει τούτη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η πρωτεύουσά μας, η ένδοξη πόλη των Αθηνών με την πραγματοποίηση παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. Ο σκοπός είναι να διατρανωθή η επιθυμία του ελληνικού λαού ώστε να μην υπάρξη καμία παραχώρηση των δικαιωμάτων μας στα Σκόπια.

Είμεθα βέβαιοι ότι η ενότητα, η ευταξία και η εθνική αξιοπρέπεια που επεκράτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με ένα σχεδόν εκατομμύριο πληθυσμό, θα επικρατή και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου μάλιστα εκπροσωπεί και ευλογεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το αδιαφιλονίκητο φρόνημα όλων των Ελλήνων διατυπώνεται στη θεμελιωμένη στις καρδιές τους βεβαιότητα ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία, όπως τελικά ισχύει έως σήμερα.

Εμείς, οι σύγχρονοι Ελληνες, θα ακυρώσωμε την πράξη του Στάλιν και του Τίτο να «βαπτίσουν» αυθαίρετα το 1944 την περιοχή των Σκοπίων ως «Μακεδονία» με μελλοντικό στόχο τη δημιουργία του νέου αιγαιακού κράτους, με σκοπό τον περιορισμό της ελληνικής επικράτειας.

Γι’ αυτό, αδέλφια μας Αθηναίοι, ειρηνικά, ενωτικά, ιστορικά, δίκαια και παλληκαρίσια διακηρύξατε πως η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ας μην ξεχνάτε ότι ο βασιλεύς Φίλιππος ο Μακεδών ανεδείχθη πρωταθλητής ως Ελληνας στην αρχαία Ολυμπία της Πελοποννήσου.