ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Καμία αναφορά του ονόματός μου στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis

kouroumplis

Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός του στην «υπόθεση Novartis» και στη σχετική δικογραφία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος έχω προκαλέσει τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων, όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά , την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ», δηλώνει ο κ.Κουρουμπλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει επίσης, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων, τα εξής:

Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ᾽ εντολή των θεσμών στις 14.8.2015 και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων.

Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015 .

«Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μή των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής . Άλλωστε, έχω και προσωπικώς απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.