ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου – Τι συζήτησαν

4--17

Συνάντηση είχαν η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που κράτησε περίπου μία ώρα, ήταν η υπόθεση Novartis και η στάση της ΔΗΣΥ, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, οι διεργασίες και η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα. Επίσης, η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για αυτά που συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, όπωα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,

Οι συναντήσεις πρόκειται να πυκνώσουν όσο θα πλησιάζει η διαξαγωγή του συνεδρίου, στα μέσα Μαρτίου.

Γεννηματά για Novartis: Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους

Για «σκευωρία» και «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής» έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να ελεγχθούν και να αποκαλυφθούν τεκμηριωμένα τα πάντα. «Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες με όσους εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους.

«Θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή σκάνδαλο υπάρχει, όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για πολιτικές σκοπιμότητες» σημείωσε.

«Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρόκειται για προσπάθεια ενός νέου "βρώμικου 89"» επισήμανε και επικέντρωσε τα πυρά της στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη Δημοκρατία.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή, υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει τίποτα, αλλά θα αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων και η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση του Πολιτικού Συμβουλίου για σύνθετη ονομασία έναντι όλων με νομικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό είναι το κοινό πλαίσιο όλων. Όπως εξήγησε, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της συνολικής λύσης, την οποία, όπως είπε, δεν προσφέρουν οι προτάσεις Νίμιτς που ενισχύουν την τμηματική αντιμετώπιση του θέματος γι' αυτό και θα πρέπει να απορριφθούν. Επίσης, ζήτησε πάλι να συγκαλέσει ο κ. Τσίπρας Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί κοινή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκφράστηκαν από ορισμένους βουλευτές ενστάσεις για τις δηλώσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη στήριξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Ωστόσο, η επικεφαλής του Κινήματος κατέστησε σαφές ότι ο καθένας έχει την ιστορική διαδρομή του και είναι φυσιολογικό να εκφράζονται οι απόψεις του, αφού, άλλωστε, ο φορέας είναι πολιτικομματικός και όχι ενιαίο κόμμα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τις πλατείες της οργής για να κερδίσει την εξουσία, αλλά με τις πλατείες που δημιουργούνται όσο διαπραγματεύεται μυστικά, κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λάθος, και αντίθετα με τη πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να πιστεύει ότι θα εισπράξει αυτό το κλίμα.

«Συνολικά, από την πολιτική του κερδίζουν τα αντισυστημικά κόμματα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πολιτική» υπογράμμισε.