ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ντροπή, σκευωρία και συγκάλυψη η προανακριτική

voridis

Για «σκευωρία και συγκάλυψη» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στη πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι οι μάρτυρες χαρακτηρίστηκαν «προστατευόμενοι» με βάση το άρθρο 9 παράγραφος 2.

«Η διάταξη αυτή αφορά εγκληματική οργάνωση. Εδώ δεν υπάρχει κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης. Με το άρθρο 9 αλλά με την παράγραφο 7 μπορείς να κάνεις έναν μάρτυρα προστατευόμενο, μετά από αίτημα του Εισαγγελέα και έγκριση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με πολιτικά πρόσωπα, άρα χρειάζεται ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Αυτό έγινε, αλλά στις 9/2, αφού είχε έρθει στη Βουλή η δικογραφία» ανέφερε και συνέχισε:

«Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό είναι μεθόδευση θα πέσει φωτιά να τον κάψει».

«Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες καταθέτουν "άκουσα", "εκτιμώ"’. Το άρθρο 225 του κώδικα ποινικής δικονομίας λέει ότι πρέπει να ρωτηθεί για την πηγή της γνώσεώς του, αλλιώς δεν λαμβάνεται υπόψη η κατάθεση» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Άλλος μάρτυρας ξέρει ότι δωροδοκήθηκε ο Σαμαράς και το κατέθεσε την πέμπτη φορά. Αυτά είναι τα στοιχεία. Ντροπή, σκευωρία, συγκάλυψη. Αυτή είναι η προκαταρκτική» .