ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είπαν τον πόνο τους στον Πρόεδρο οι εργαζόμενοι στην «Καβάλα Οϊλ»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αναγκαστική στάση λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καβάλας έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, όταν εργαζόμενοι της εταιρείας «Καβάλα Οϊλ» ζήτησαν την παρέμβασή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει από την προηγούμενη ημέρα μπλόκο στην αυτοκινητοπομπή του Προέδρου καθώς θα μετέβαινε από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην πόλη και περίμεναν το πρωί τον κ. Στεφανόπουλο, στον οδικό κόμβο που οδηγεί στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας (13ο χλμ. της εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης). Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους φορούσαν τις φόρμες εργασίας, κρατούσαν μαύρες σημαίες και φώναζαν το σύνθημα «πρέπει να γίνουν επενδύσεις, εσύ μπορείς να βοηθήσεις». Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην εταιρεία εκμετάλλευσης – εξόρυξης πετρελαίου εξέθεσε στον κ. Στεφανόπουλο τα αιτήματά τους. Υπομνήματα με αιτήματα επιδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι από άλλους εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στη σύντομη στάση του στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης, ο κ. Στεφανόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, ενώ γυναίκες με παραδοσιακές στολές του πρόσφεραν γλυκό του κουταλιού.

Ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε χθες την Καβάλα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης κι έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Ο Ακρίτας του Πόντου». Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καβάλας και του επιδόθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Από την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως άσχετα με τα εσωκομματικά προβλήματα, η κυβέρνηση λειτουργεί και το κόμμα δεν προτίθεται να παραδώσει αμαχητί την εξουσία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Συμπέρασμα; Αυτά τα θερινά τμήματα θα έχουν ενδιαφέρουν.