ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ερωτήματα δημιουργεί δημοσίευμα για τη Novartis

syriza--3-thumb-large

Νέα εύλογα ερωτήματα για τις σχέσεις «Σαμαρά – Φρουζή» δημιουργεί δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «το βίντεο Φρουζή που καίει Σαμαρά και Στουρνάρα» για την υπόθεση Novartis, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρώην πρωθυπουργό «να δώσει απαντήσεις και να μην κρυφτεί πίσω από τις θεωρίες του περί "σκευωρίας"». 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «σύμφωνα με το δημοσίευμα, το FBI έχει στην κατοχή του βίντεο στο οποίο ο Φρουζής της Novartis ενημερώνει την εταιρία για τη συμμετοχή του σε συνάντηση της Α. Μέρκελ με στελέχη γερμανικών εταιριών, παρόλο που η δική του εταιρία δεν είναι γερμανική, μετά από παρέμβαση του γραφείου του Α. Σαμαρά».

«Ο Α. Σαμαράς καλείται να δώσει απαντήσεις και να μην κρυφτεί πίσω από τις θεωρίες του περί "σκευωρίας". Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Φρουζή. Μήπως τώρα θυμάται κάτι παραπάνω;», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο δημοσίευμα απάντησε νωρίτερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι αποτελεί «επανάληψη παλαιοτέρων ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και καταθέσεων ανωνύμων, προστατευόμενων ψευδομαρτύρων, που περιέχονται στη δικογραφία της λεγόμενης υπόθεσης Novartis».