ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη ποσότητα του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» σε κοντέινερ στον Πειραιά

Μεγάλη ποσότητα του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» σε κοντέινερ στον Πειραιά

Εκατομμύρια χάπια ναρκωτικών captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών» – κατασχέθηκαν σε μια κοινή επιχείρηση από την τουρκική και την ελληνική αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά. 

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έγινε σε συνεργασία με ομόλογες αρχές της Τουρκίας και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών αρχών στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα δισκία βρέθηκαν κρυμμένα σε πλάκες μολύβδου περίπου 23 τόνων μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο. 

Το κοντέινερ είχε ξεκινήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό το Ντουμπάι αλλά, για να μην κινήσει υποψίες, θα έκανε ένα μεγάλο δρομολόγιο μέσω Ελλάδας και Κροατίας. 

megali-posotita-toy-narkotikoy-ton-tzichantiston-se-konteiner-ston-peiraia0

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 6 τόνων και 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, εντόπισε το Λιμενικό στο φορτηγό πλοίο «Noka». Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στα χρονικά κατασχέσεις ναρκωτικών από ελληνική διωκτική αρχή. Το υπό σημαία Συρίας φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια και, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που κατασχέθηκαν, είχε προορισμό το λιμάνι της Βεγγάζης. Μετέφερε 18 κοντέινερ φορτωμένα με τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης, πρώτες ύλες για την παρασκευή τσιγάρων κ.ά. Η κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») και τα παραισθησιογόνα χάπια ήταν τοποθετημένα σε κρύπτες, στους διπλούς πάτους των κοντέινερ.