ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ιεραρχία παραπέμπει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος το Ουκρανικό

Στην Ιεραρχία παραπέμπει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος το Ουκρανικό

Στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος παραπέμπει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Την εν λόγω απόφαση έλαβε σήμερα μετά την ανάγνωση επιστολών του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Μόσχας και του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εξάλλου, στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την καταβολή οικονομικού βοηθήματος 500 ευρώ που πραγματοποιήθηκε σε τριακόσιες πυρόπληκτες οικογένειες των περιοχών Μάτι, Ραφήνας και Κινέττας.

Επιπλέον, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ενέκρινε το σχέδιο Μηνύματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την έκδοση Εγκυκλίου Σημειώματος σχετικού προς τη διοργάνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2018-2019, με θέμα «200 χρόνια από το 1821».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ