ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί να σπουδάσω στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Γιατί να σπουδάσω στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αν η ερώτηση είναι «Πώς θα μπορέσω να χτίσω την καριέρα μου σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πολλών δυσκολιών;», τότε η μόνη αληθινή απάντηση είναι «αποκτώντας γνώσεις».

Σε μια εποχή και σε μια χώρα όπου ένας καλός μισθός και μια ανοδική επαγγελματική πορεία σ’ ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον θεωρούνται άφταστο όνειρο, η γνώση και η εκπαίδευση αποτελούν μονόδρομο για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) αποτελεί σήμερα έναν υψηλού κύρους χώρο μάθησης, έρευνας και καινοτομίας, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.

Από το 1997, το ΕΑΠ αποτελεί έναν από τους κολλοσούς των Δημοσίων Πανεπιστημίων, όντας απολύτως ισότιμο με τα άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο πλάι ενός έμπειρου και καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις, που συναγωνίζονται πολλά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αξιοποιώντας κατάλληλα το εκπαιδευτικό υλικό, το ΕΑΠ προωθεί καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με στόχο τη δια βίου μάθηση όλων ανεξαιρέτως.

Σπουδές με κύρος… από απόσταση! 

Δεν είναι μόνο η αξιοπιστία του τίτλου των σπουδών που παρέχει το ΕΑΠ, αλλά και το ότι οι σπουδές γίνονται πιο εύκολες από ποτέ αφού παρέχονται εξ αποστάσεως.

Τη στιγμή που τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ της χώρας δεν δίνουν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ανάλογου περιεχομένου και θεματικής στόχευσης, το ΕΑΠ μετατρέπει την κατοικία σε κύριο χώρο της μάθησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να καθορίσουν εκείνοι τον ρυθμό, τον χώρο και τον χρόνο της εκπαίδευσής τους.

Είσαι νέος που μένεις στην επαρχία και αδυνατείς να νοικιάσεις ένα σπίτι στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσεις τα μαθήματα ενός Πανεπιστημίου; Είσαι εργαζόμενος και σου είναι πρακτικά αδύνατο να παρακολουθείς τα πρωινά μαθήματα ενός προγράμματος;

Το ΕΑΠ, σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις αυτό που επιθυμείς από τον χώρο σου! Με νέες εκσυγχρονισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες και ψηφιακές πρακτικές, παρέχει την απόλυτη ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης, ο οποίος γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς κόπο και προπάντων, χωρίς περιττά έξοδα!

Μάλιστα, συναισθανόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας και τους περιορισμούς χώρου, χρόνου και ηλικίας, ανανεώνει δυναμικά τις παροχές του, προσφέροντας νέα Προγράμματα Σπουδών με 6μηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού. Προωθώντας το ψηφιακό, διαδραστικό υλικό, κάνει πράξη το αρθρωτό σύστημα, ενώ για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε τηλε – Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις -ΟΣΣ (online).

Κάνε την αρχή τον Μάρτιο του 2019!

Με 2 καινοτόμα Προπτυχιακά και 12 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, που πατούν απόλυτα στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, το ΕΑΠ σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις τις σπουδές σου τον Μάρτιο του 2019, ανοίγοντας τα φτερά σου στο αντικείμενο των ονείρων σου.

Προπτυχιακά Προγράμματα:

 1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Στόχος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει Θεματικές Ενότητες που αφορούν τόσο τη θεωρία της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής, όσο και την πρακτική εφαρμογή μεθόδων οργάνωσης και λειτουργίας του δημοσίου τομέα, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων σπουδών στη «Δημόσια Διοίκηση».
 1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους φοιτητές/τριες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση τους για επαγγελματική σταδιοδρομία στην τουριστική αγορά εργασίας.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

 1. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΔ
  Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στην μελέτη, στη θεωρητική εμβάθυνση, στην επιστημονική έρευνα, στην εφαρμογή του νόμου και στον σχεδιασμό προγραμμάτων αντεγκληματικής πολιτικής, σχετικά με τα φαινόμενα του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος με άξονα και το φαινόμενο της διαφθοράς και ιδίως στο Δημόσιο Τομέα.
 1. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΚ
  Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης αναφορικά με ζητήματα κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας και πολιτισμικών σπουδών του αθλητισμού και των σπορ, μέσω της διασύνδεσης θεωρητικής γνώσης και ερευνητικής πρακτικής.
 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΑΟ
  Το πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει ένα συνδυασμό της πλειονότητας των κοινωνικών επιστημών και πιο συγκεκριμένα των Οικονομικών, της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής Επιστήμης, της Γεωγραφίας και της Ψυχολογίας.
 1. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΣΔΣ
  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους επιστήμονες και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου, σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που εργάζονταν, εργάζονται ή σκοπεύουν να εργασθούν στο χώρο της δημοσιογραφίας. Στόχος του είναι να τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου και της άσκησης της δημοσιογραφίας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και να τους εκπαιδεύσει στις επαγγελματικές δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.
 1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ – ΓΧΝ
  Πτυχιούχοι ΑΕΙ από ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευτούν στη διαχείριση ηλικιωμένων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα, ένα τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία αλλά και σημαντικά προβλήματα.
 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ – ΔΓΡ
  Αντικείμενο του προγράμματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων και ερευνητών στον χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Επιστημών της Αγωγής, αλλά και όσων επιδιώκουν να διδαχθούν τη συγγραφή λογοτεχνικών (πεζών και ποιητικών), θεατρικών, δημοσιογραφικών κειμένων και κινηματογραφικού σεναρίου, καθώς και τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών τους μέσα από τη θεωρητική και την εργαστηριακή προσέγγισή τους.
 1. LANGUAGE EDUCATION FOR REFUGEES AND MIGRANTS – LRM
  To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τις/τους εκπαιδευτικούς και απόφοιτες/τους που επιθυμούν να συμπληρώσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος σε διάφορες γλώσσες, καθώς και να αναπτύξουν νέους πόρους που αργότερα μπορούν να εφαρμόσουν σε συγκεκριμένα πλαίσια και επίπεδα.
 1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΔΙΣ
  Αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη των τρόπων με τους οποίους το παρελθόν ανασυγκροτείται, διαχέεται και αποτυπώνεται στη δημόσια σφαίρα μέσα από τις τελετές και τους εορτασμούς, τα μνημεία και τα μουσεία, τα σχολεία και τους άλλους κρατικούς θεσμούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον κινηματογράφο, το διαδίκτυο κ.τ.ό.
 1. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΑΔΕ
  Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τη μεταπτυχιακού επιπέδου εξειδίκευση εκπαιδευτικών σε ζητήματα γλωσσολογικής ανάλυσης της ελληνικής γλώσσας και εφαρμογών της στην εκπαίδευση, υπό το πρίσμα των πιο σύγχρονων τάσεων και εξελίξεων στη γλωσσική επιστήμη.
 1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – ΑΓΓ
  Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων, υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων σε όσους διδάσκουν, ή ενδιαφέρονται να διδάξουν, την Αγγλική ως ξένη/διεθνή γλώσσα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Η γλώσσα διδασκαλίας του ΠΜΣ είναι η Αγγλική.
 1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – ΓΕΡ
  Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας», σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς.
 1. ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΝΕΥΡΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΒΝΠ
  Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία ειδικευμένων επιστημόνων για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Ερευνητικό περιβάλλον, αλλά και σε εταιρείες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές βιομηχανίες ή και εταιρείες Πληροφορικής και Μελετών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Info:
Για αναλυτικές περιγραφές των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019 και Υποβολές Αιτήσεων πατήστε εδώ