ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΑΣΥ: Οι χθεσινές εικόνες δεν συνθέτουν μια σοβαρή διοίκηση στον τομέα της δημόσιας τάξης

ΠΟΑΣΥ: Οι χθεσινές εικόνες δεν συνθέτουν μια σοβαρή διοίκηση στον τομέα της δημόσιας τάξης

Με μία σκληρή επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχολιάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ζητώντας παράλληλα απαντήσεις «στα πελώρια ερωτηματικά των ίδιων των συναδέλφων μας που αντιμετωπίστηκαν "ως πρόβατα επί σφαγή" στον χθεσινό – εκ του αποτελέσματος – αρνητικό επιχειρησιακό σχεδιασμό». «Oι χθεσινές εικόνες που προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν συνθέτουν μια σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» τονίζει η ΠΟΑΣΥ.

«Οι χθεσινές βίαιες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας – αστυνομικών που διατέθηκαν σε μέτρα προστασίας του Κοινοβουλίου με αφορμή το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατέληξαν τραυματισμένοι, κατά δεκάδες, στο 401 ΓΣΝ, δεν περιποιούν τιμή για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δυστυχώς, τέτοιου είδους εικόνες θεωρούνται «φυσιολογικές» και δεν προβληματίζουν κανέναν!! Αφενός ο Έλληνας Αστυνομικός δεν μπορεί να δέχεται άκριτα – αδιαμαρτύρητα το ρόλο του θύματος και η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρεται για πολιτικά παιγνίδια, αφετέρου οι χθεσινές εικόνες που προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν συνθέτουν μια σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και προσθέτει: 

«Καλούμε όλο το πολιτικό σύστημα να σκύψει σοβαρά στα προβλήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και την «αγάπη» του για τον Έλληνα Αστυνομικό, να την αποδείξει εμπράκτως, δίνοντας κατ’ αρχάς ξεκάθαρες απαντήσεις στα πελώρια ερωτηματικά των ίδιων των συναδέλφων μας που αντιμετωπίστηκαν «ως πρόβατα επί σφαγή» στον χθεσινό – εκ του αποτελέσματος – αρνητικό επιχειρησιακό σχεδιασμό. Από θαύμα δεν πλήρωσαν με τη ζωή τους τις παθογένειες και τις χρόνιες αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους δικαίου!!».

«Ελληνική Αστυνομία, Ελληνική Δικαιοσύνη και άλλοι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαλλάξουν την ελληνική κοινωνία από το όνειδος των «κουκουλοφόρων», βγάζοντάς τους επιτέλους τις «κουκούλες». Τέλος, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους παθόντες συναδέλφους μας, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους. Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα τους ως πολιτική αγωγή επιζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.