ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ στο ελληνικό «Νταβός»

Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ στο ελληνικό «Νταβός»

Με διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς κύρους και με φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μία ανοικτή και υψηλού επιπέδου συζήτηση που θα δώσει απαντήσεις σε καίριες προκλήσεις, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τέταρτη χρονιά, στους Δελφούς, το ομώνυμο διεθνές Φόρουμ.

Αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεντρικοί τραπεζίτες από όλον τον κόσμο και πρoσωπικότητες διεθνούς κύρους και επιρροής από την οικονομία, την πολιτική, την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο «4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Ενδεικτικό της διεθνούς διάστασης του Φόρουμ είναι πως οι διεθνείς συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος το 40% της συνολικής παρουσίας των ομιλητών. Ειδικότερα, θα παραστούν ομιλητές από 13 χώρες, 42 από τις ΗΠΑ, 30 από τη Μεγάλη Βρετανία, 15 από τις Βρυξέλλες, 8 από τη Γαλλία, 7 από τη Γερμανία, 6 από την Ιταλία, 5 από το Ισραήλ, 3 από την Κίνα, 2 από τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» οι Ευρωπαίοι επίτροποι Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, ο καθηγητής στο Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τέως επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρώην επίτροπος και πρόεδρος στο Κέντρο Σπουδών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Χοακίμ Αλμούνια, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Κάπλαν, ευρωβουλευτές, βουλευτές, πρέσβεις, συγγραφείς. 

Οι εργασίες του «4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς» θα αρχίσουν παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τους διοργωνατές, και η εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων να έχουν ήδη επιβεβαιώσει συμμετοχή.

Η τετραήμερη διεθνής συνδιάσκεψη, η οποία μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια κατέστη θεσμός για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, θα φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν 80 επίκαιρα θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος.

Φέτος, η θεματολογία του Φόρουμ εστιάζει σε τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

α) Οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι διεθνείς τάσεις της εποχής και το μέλλον του πλανήτη.

β) Το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία πλατφόρμας για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Ευρώπη και την ευρύτερη μεσογειακή περιοχή.

γ) Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωεοκλογές.

δ) Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.

Σε κάθε πυλώνα εντάσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, καθώς και πληροφορίες για συμμετοχή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.delphiforum.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ