ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεκόπη εν μέσω έντασης η δίκη για Ζαφειρόπουλο

Διεκόπη εν μέσω έντασης η δίκη για Ζαφειρόπουλο

Σε φορτισμένο κλίμα άρχισε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Συγκλονιστικές υπήρξαν οι μαρτυρίες των συγγενών του θύματος. Η σύζυγός του, μιλώντας με δυσκολία, μετέφερε τα τελευταία λόγια του άτυχου Ζαφειρόπουλου, λίγα λεπτά αφότου αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα οι τρεις κατηγορούμενοι με ύβρεις κατά της οικογένειας του θύματος. «Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Εχουμε παιδιά…», φέρεται να είπε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του όταν κατάλαβε τις δολοφονικές τους προθέσεις, με έναν απ’ αυτούς να απαντά με κυνικότητα: «Οχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Τόσο η σύζυγος του ποινικολόγου Βικτωρία Γριμάνη όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Τόνισαν πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και τις υποθέσεις του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Η κ. Γριμάνη κατέθεσε πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές, ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους και ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Με την έναρξη της διαδικασίας στην οποία ήταν παρών και ο Αρ. Φλώρος, επικράτησε ένταση. Ο 34χρονος κατηγορούμενος, ως φυσικός αυτουργός, Μικέλα Καστριότ, ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον συγκρατούμενό του Αλμπερτ Μπάκο, που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του στη ΓΑΔΑ. Ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του. Οταν το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Ζαφειρόπουλου. Από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος υποβλήθηκε αίτημα για μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, όπου θα χωρίζει την πολιτική αγωγή από το εδώλιο των κατηγορουμένων μεγαλύτερη απόσταση. Τέτοια αίθουσα όμως δεν μπορούσε να βρεθεί και η δίκη διακόπηκε για τις 15 Φεβρουαρίου.