ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προθεσμία για τις εξηγήσεις της αποφυλάκισης Φλώρου

Προθεσμία για τις εξηγήσεις της αποφυλάκισης Φλώρου

Βαριά αδικήματα διερευνώνται στην υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, που είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Αύγουστο, υπόθεση που οδήγησε την Εισαγγελία Διαφθοράς σε γενικευμένη έρευνα για τη χρησιμοποίηση πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών προκειμένου κρατούμενοι για σοβαρά αδικήματα να βγαίνουν με πρόωρες απολύσεις από τις φυλακές, κάνοντας χρήση των σχετικών προβλέψεων της νομοθεσίας για φυλακισμένους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίπτωση της αποφυλάκισης Φλώρου προέκυψε ότι εμπλέκονται σε αυτή συνολικά 16 άτομα από τα οποία οι έξι είναι γιατροί.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που διερευνώνται, καθώς προς το παρόν, είναι στο στάδιο της διαδικασίας ως ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Εκτός από τους έξι γιατρούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Φλώρο, για την υπόθεση ελέγχονται ακόμα υπάλληλοι του ΙΚΑ, ένας δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βεβαίως ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, αλλά και ισοβίτης που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των ιδίων μεθόδων προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν χθες και πήραν προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς, πέραν των δύο «σκαστών» περιπτώσεων, Φλώρου και ισοβίτη, συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να βγουν από τις φυλακές με πρόωρη αποφυλάκιση.

Συνολικά, στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει προς έρευνα 370 φάκελοι πρόωρων αποφυλακίσεων που είναι σε έρευνα, οι περισσότερες από τις οποίες δεν εμφανίζουν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και πολλές που είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων. Αλλωστε, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Φλώρου, η έρευνα που γίνεται είναι ιδιαίτερα ενδελεχής, προκειμένου να μην παραμείνει κανένα σημείο που να προκαλεί ερωτήματα.