ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό στη συμμαχική άσκηση Dynamic Manta 19

Το Πολεμικό Ναυτικό στη συμμαχική άσκηση Dynamic Manta 19

Στην ετήσια ανθυποβρυχιακή συμμαχική άσκηση "DYNAMIC MANTA 19" συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ», μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S-70B), το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και επιτελείς. Η άσκηση διήρκεσε από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019.

to-polemiko-naytiko-sti-symmachiki-askisi-dynamic-manta-190

Χώρος διεξαγωγής της άσκησης υπήρξε η θαλάσσια περιοχή Κεντρικής Μεσογείου και Ιονίου Πελάγους, ενώ στη θέση της διοίκησης βρισκόταν το Συμμαχικό Ναυτικό Στρατηγείο ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου, υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης σε συμμαχικό επίπεδο.

to-polemiko-naytiko-sti-symmachiki-askisi-dynamic-manta-191

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Τουρκία καθώς και μονάδες της συμμαχικής ναυτικής δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 – SNMG2.