ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενταση στην παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

3232323-thumb-large
poedhn2

Ένταση μεταξύ υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο περιθώριο της παναττικής στάσης εργασίας που λαμβάνει χώρα από τις  8 το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένα, υπάλληλοι του υπουργείου ζήτησαν να βγουν από το κτίριο, την είσοδο του οποίου έχουν κλείσει τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται και ρωτούν με ποιο δικαίωμα τους κρατούν «κλειδωμένους» μέσα στο υπουργείο. 

entasi-stin-panattiki-stasi-ergasias-tis-poedin-exo-apo-to-ypoyrgeio-esoterikon0

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος φέρεται να επεσήμανε ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το υπουργείο, ωστόσο, δεν κρατούν κανένα «κλειδωμένο» μέσα στο κτίριο, επισημαίνοτας μάλιστα πως οι εργαζόμενοι μπορούν αν θέλουν να εξέλθουν. 

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ ζητούν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της εκθέσουν τα αιτήματά τους. 

entasi-stin-panattiki-stasi-ergasias-tis-poedin-exo-apo-to-ypoyrgeio-esoterikon1

Εκτός από το υπουργείο Εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ απέκλεισε και το παρακείμενο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς όπως ισχυρίζονται τα μέλη της τα δυο υπουργεία επικοινωνούν στο εσωτερικό του. Μέχρι στιγμής και οι τρεις είσοδοι των υπουργείων παραμένουν αποκλεισμένες από τα μέλη που είναι συγκεντρωμένα από νωρίς το πρωί. 

entasi-stin-panattiki-stasi-ergasias-tis-poedin-exo-apo-to-ypoyrgeio-esoterikon2

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ είχε αναφέρει ότι «συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή στα ΒΑΕ». Οι ίδιοι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα γίνεται λόγος για «επικοινωνιακά κόλπα».