ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή για τους ομοφυλόφιλους

gre6092714_5433948-thumb-large--2

Στη θέση του ότι δεν μετανιώνει για τίποτα εμμένει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του στη Μητρόπολη Καλαβρύτων.

Χθες, κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του μετά την Θεία Λειτουργεία, ανέφερε πως «ζητάει συγγνώμη» αν πίκρανε κάποιους, ωστόσο σήμερα, μιλώντας στον Ant1, εξήγησε πως δεν αναφερόταν σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση.

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος και μπορεί άθελα μας να πικραίνουμε ανθρώπους, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη, για να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου, δεν έχω κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει», διευκρίνισε ο Αμβρόσιος.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «παράσημο» την ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, που κρίθηκαν ρατσιστικές.

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας, είναι ο λόγος του Θεού και το κηρύττουμε. Αυτό λυπεί κάποιους που είναι παραβάτες» εξήγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσθέτοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται».

«Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν ο δούλος του Θεού εξαγγέλλει τις αλήθειες του Ευαγγελίου δεν κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί», επέμεινε.

Απαντώντας στο σχόλιο πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού είπε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Η αμαρτία μας χωρίζει από τον Θεό. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».

Αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο αποφάσισε τώρα να παραιτηθεί είπε πως «όταν σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις ζημιώνεται η εκκλησία γιατί δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα καθήκοντά σου. Πρέπει λοιπόν να αποχωρείς από την ενεργό διακονία σου πριν σε εγκαταλείψουν οι δυνάμεις για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία».