ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με προβλήματα η ένταξη της Πανεπιστημίου στον «Μεγάλο Περίπατο» (φωτογραφίες)

Με προβλήματα η ένταξη της Πανεπιστημίου στον «Μεγάλο Περίπατο» (φωτογραφίες)

Μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε το πρωί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται στην οδό Πανεπιστημίου, στα πλαίσια του «Μεγάλου Περίπατου». 

me-provlimata-i-entaxi-tis-panepistimioy-ston-megalo-peripato-fotografies0

Ειδικότερα, αυξημένη ήταν η κίνηση στην άνοδο της Συγγρού από τον Αγιο Σώστη μέχρι και τον σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο, στην Καλλιρρόης και την Αλεξάνδρας.

me-provlimata-i-entaxi-tis-panepistimioy-ston-megalo-peripato-fotografies1

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Αθήνα, έχει επεκταθεί και στην οδό Πανεπιστημίου.

me-provlimata-i-entaxi-tis-panepistimioy-ston-megalo-peripato-fotografies2

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

me-provlimata-i-entaxi-tis-panepistimioy-ston-megalo-peripato-fotografies3

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.