ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Με εφαρμογή εντοπισμού παρακολουθούσε το θύμα

Επίθεση με βιτριόλι: Με εφαρμογή εντοπισμού παρακολουθούσε το θύμα

Νέα στοιχεία για τη δράση της γυναίκας που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα Π. φέρνει στο φως η έρευνα των διωκτικών και δικαστικών αρχών. Αποκαλύφθηκε, ενδεικτικά, ότι η δράστις είχε εγκαταστήσει στο κινητό της τηλέφωνο ειδική εφαρμογή γεωεντοπισμού.

Μέσω αυτής και με τη χρήση ειδικού πομπού που πιθανολογείται ότι είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του θύματος, η συλληφθείσα παρακολουθούσε σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις της 34χρονης. Στη μνήμη της εφαρμογής βρέθηκαν αποθηκευμένα δρομολόγια και διαδρομές που παραπέμπουν στις κινήσεις του θύματος. Εκτιμάται ότι στόχος της ήταν να διαπιστώσει εάν και με τι συχνότητα το θύμα επισκεπτόταν τον άνδρα με τον οποίο η δράστις διατηρούσε ερωτικές επαφές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παρακολούθηση φθάνει σε διάρκεια έως και τον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή, από χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης στου Ζωγράφου προκύπτει ότι, πλην της 34χρονης, είχε εμμονή και με μια μελαχρινή γυναίκα, με την οποία εργαζόταν στην ίδια εταιρεία. «Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου», έγραφε –μεταξύ άλλων– σημείωμα με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2019, που κατάσχεσαν από το σπίτι της στου Ζωγράφου οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οπως αναμενόταν, η 35χρονη κρίθηκε χθες προφυλακιστέα. Οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 9.30 το πρωί για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απείθειας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά. «Η εντολέας μου, λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Εκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον, υπήρξαν νέα στοιχεία, τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε», δήλωσε ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.