ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σωτ. Τσιόδρας με την ομάδα Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ (φωτογραφίες)

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σωτ. Τσιόδρας με την ομάδα Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ (φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα και συζήτησε με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, για τη μέχρι τώρα εμπειρία τους.

stin-proedro-tis-dimokratias-o-sot-tsiodras-me-tin-omada-loimoxiologon-toy-eody-fotografies0

Ανάμεσα στους επιστήμονες της ομάδας των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ ήταν και ο  ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε να περπατά στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου με την κυρία Σακελλαροπούλου. 

stin-proedro-tis-dimokratias-o-sot-tsiodras-me-tin-omada-loimoxiologon-toy-eody-fotografies1

Οι επιστήμονες ενημέρωσαν επίσης την ΠτΔ αλλά και τα επόμενα βήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει του ανοίγματος των συνόρων.

stin-proedro-tis-dimokratias-o-sot-tsiodras-me-tin-omada-loimoxiologon-toy-eody-fotografies2

Η κυρία Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη την επιτροπή, δήλωσε:

«Έχω σήμερα τη χαρά να συναντώ τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τον τρόπο που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας πέτυχε με τη δημόσια παρουσία του, με τον γλυκύ και άμεσο τρόπο του, να εμπνεύσει σε όλους μας αισθήματα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Είχε όμως στο πλάι του όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, πέτυχαν να προστατεύσουν με τρόπο υποδειγματικό όλους τους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας μας. Με τον χειρισμό που έγινε η χώρα πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον διεθνή έπαινο. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες, ιδίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εργάστηκαν άοκνα και με αφοσίωση που έφτανε τα όρια της αυτοθυσίας.

stin-proedro-tis-dimokratias-o-sot-tsiodras-me-tin-omada-loimoxiologon-toy-eody-fotografies3

Λένε ότι μετά τις κρίσεις οι κοινωνίες αναδύονται πιο δυνατές και ενωμένες. Η κρίση δεν έχει περάσει, βρισκόμαστε πιθανώς στο μέσο της πανδημίας. Είναι όμως βέβαιο ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε τελικώς να αντιμετωπίσουμε με ικανοποιητικό τρόπο την όλη κατάσταση έχοντας εμπιστοσύνη και πάλι στις οδηγίες των επιστημόνων που παραμένουν στην πρώτη γραμμή».

Τα μέλη της επιτροπής που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι οι Παναγιώτης Πρεζεράκος, Άκης Βατόπουλος, Κωνσταντίνος Γκογκόσης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Ελένη Γιαμαρέλου, Χαράλαμπος Γώγος, Γιώργος Δαίκος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Σπύρος Ζακυνθινός, Θεοκλής Ζαούτης, Αγγελική Καραΐσκου, Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου, Μάριος Λαζάνας, Αθανασία Λουρίδα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Ανδρέας Μέντης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Παρασκευή Παπαευαγγέλου, Άννα Παπά-Κονιδάρη, Δημήτριος Παρασκευής, Γιώργος Σαρόγλου, Βασιλική -Αναστασία Σύψα, Νικόλαος Σύψας, Γιώργος Τουλούμης, Αθανάσιος Τσακρής, Σωτήρης Τσιόδρας, Μαρία Τσολιά, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ