ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O «Μεγάλος Περίπατος» αλλάζει όψη στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

O «Μεγάλος Περίπατος» αλλάζει όψη στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίστηκαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημερες τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του έργου. 

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies0

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την κάτω πλευρά της πλατείας ενώ, με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies1

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από χθες το βράδυ και οι εργασίες συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με τον επιχρωματισμό της λωρίδας που παραδίδεται στους πεζούς σε κόκκινο χρώμα και άλλες παρεμβάσεις.   

Δείτε σχετικά: Εντατικές εργασίες στο Σύνταγμα για τον «Μεγάλο Περίπατο»

 

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies2

Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies3

Όπως τονίζει ο δήμος αθηναίων «με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα».

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies4

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος», επισημαίνεται.

o-megalos-peripatos-allazei-opsi-sto-syntagma-fotografies5