ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικές στον νέο κορωνοϊό δύο αθλήτριες του κρίκετ

kriket

Δύο αθλήτριες του κρίκετ βρέθηκαν θετικές στον νέο κορωνοϊό. Πρόκειται για δύο κορίτσια 15 και 17 ετών, οι οποίες έπαιρναν μέρος στα πρωταθλήματα εσωτερικού χώρου που διεξάγονταν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, τα οποία σταμάτησαν μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων. Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Με επιστολή του προς όλη την αθλητική οικογένεια ζήτησε την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των πρωτοκόλλων και των μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αξίζει να θυμίσουμε ότι και η «οικογένεια» του πόλο έχει πέντε θετικά δείγματα.

Οι δύο αθλήτριες του κρίκετ είναι αδελφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η μητέρα των κοριτσιών όταν νόσησε η μία κόρη ενημέρωσε την ομοσπονδία κρίκετ. Η ομοσπονδία έκανε τεστ στις αθλήτριες και βρέθηκαν θετικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του πρωταθλήματος που βρισκόταν σε εξέλιξη στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των «ιχνηλατήσεων» καθώς η 15χρονη και η 17χρονη είχαν πάρει μέρος σε αγώνες και υπάρχουν φόβοι για διασπορά του ιού. «Τηρώντας όλες τις διαδικασίες κάναμε απολύμανση σε όλους τους χώρους με ιδιαίτερη προσοχή. Θα γίνουν τεστ και στο προσωπικό», δήλωσε στην «Κ» ο Σταμάτης Λυκούρης, πρόεδρος ΕΑΚ Κέρκυρας.

Την προσοχή όλης της αθλητικής οικογένειας ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή που απέστειλε προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, με κοινοποίηση σε όλη την αθλητική οικογένεια (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Λίγκες, Σωματεία, Συνδέσμους αθλητών, προπονητών, Συλλόγους εργαζομένων, Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας την περίοδο που διανύουμε, δηλώνει με τον πλέον εμφανή τρόπο, ότι ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία είναι διαρκής και οι συνέπειές του θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Απέναντι σε αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά, δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια. Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα οφείλουν να συνεχίσουν να  δίνουν το παράδειγμα στην υγειονομική πειθαρχία.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ με την ίδια υπευθυνότητα που επιδείξατε από την αρχή της πανδημίας, να συνεχίσετε να εφαρμόζετε την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών. Να διενεργείτε τακτική και σχολαστική απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων που βρίσκονται στην ευθύνη σας. Και βέβαια, να τηρείτε απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων, αλλά και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις σας.

Είμαι βέβαιος ότι όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας που αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί αποτελεσματικά, αν παραμείνουμε ενωμένοι και τηρήσουμε στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας θα βγούμε όλοι νικητές και θα επαναφέρουμε τον αθλητισμό στην κανονικότητα, με τη διεξαγωγή πολλών αθλητικών διοργανώσεων, τη στήριξη στους αθλητές μας και την παρακίνηση των πολιτών στην αθλητική δραστηριότητα.