ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηχανικοί ΕΥΔΑΠ προειδοποιούν

Εντονες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της ΕΥΔΑΠ να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση νερού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ. Το περιεχόμενο τής ανακοίνωσης, που προέρχεται εκ των έσω της Επιχείρησης, έρχεται να αθροισθεί στους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν αμέσως μετά την κατάρρευση του συστήματος υδροδότησης τις τρεις ημέρες της χιονόπτωσης στην Αττική.

Μάλιστα, ο επιστημονικός σύλλογος υιοθετεί πλήρως το ρεπορτάζ που κατέγραψε την «επόμενη του χιονιά» η «K» αποδίδοντας τα προβλήματα υδροδότησης στα εν εξελίξει έργα αναβάθμισης των διυλιστηρίων Αχαρνών και Γαλατσίου. «Οι μονάδες δεν λειτουργούσαν στο σύνολο της διυλιστικής τους ικανότητας, πράγμα απολύτως φυσιολογικό και δικαιολογημένο» επισημαίνουν οι απασχολούμενοι μηχανικοί της Επιχείρησης, προσθέτοντας ότι η ΕΥΔΑΠ είχε αντιμετωπίσει «επιτυχώς και χωρίς καμιά διακοπή ανάλογες καταστάσεις».

Αντί της απόδοσης ευθυνών στους πολίτες και την εικόνα «αλληλοαναίρεσης» που παρουσίασαν τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, ο Σύλλογος Μηχανικών στην Επιχείρηση διερωτάται «γιατί οι υπεύθυνοι δεν πληροφόρησαν έγκαιρα τους καταναλωτές ότι λόγω της ανακαίνισης η παραγωγή πόσιμου νερού δεν θα μπορούσε να καλύψει ομαλά την αυξημένη ζήτηση» ώστε να περιορισθούν και να ελεγχθούν τα προβλήματα. Επιπλέον, και με δεδομένη την αδυναμία που παρατηρήθηκε, ζητεί να πληροφορεί εάν και για ποιο λόγο καθυστερεί η ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης και κατασκευής νέου υδραγωγείου αλλά και τις αιτίες που δεν έχει προωθηθεί η κατασκευή δεξαμενών «ασφαλείας» στην ανατολική Αττική. Τέλος, επιτίθεται στη διοίκηση της επιχείρησης ως «υπεύθυνης για την έλλειψη στρατηγικής, τις καθυστερήσεις στα έργα και τη διάλυση των υπηρεσιών» ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, παραιτήσεις δεδομένου ότι, όπως επισημαίνεται, «η γενναιότητα και η ανάληψη ευθυνών είναι επιβεβλημένες».