ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές και δριμύ ψύχος, έπληξε τις δύο τελευταίες ημέρες τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων. Πολλά ορεινά χωριά αποκλείστηκαν από τα χιόνια, ενώ απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε μεγάλα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου.

Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία στην Καστοριά και στην επαρχία Βοΐου της Κοζάνης, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας. Με δυσκολία κινούνταν τα οχήματα και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Κοζάνης, ενώ μεγάλα προβλήματα εντοπίζονταν στο Επταχώρι και τον Πεντάλοφο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, καθώς και στον εθνικό δρόμο Μηλιάς – Γρεβενών – Εγνατίας, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες οχήματα, μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο με ετεροδημότες. Οι επιβάτες τους μεταφέρθηκαν στις κοντινές περιοχές με ερπυστριοφόρα οχήματα.

Παράλληλα, από το απόγευμα δεμένα παρέμεναν στο λιμάνι του Πειραιά όλα τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, ενώ από τη Ραφήνα εκτελούνταν μόνο τα δρομολόγια προς Μαρμάρι. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πάντως, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σήμερα τα 6 μποφόρ. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει «διάλειμμα» για να επανέλθει δριμύτερη την Παρασκευή. Σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αύριο ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο. Για την Παρασκευή, ωστόσο, προβλέπονται και πάλι βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση.