ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη Αλβανού με αστυνομικούς

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 28χρονος αστυφύλακας Ανδρέας Κωτσικογιάννης, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες σοβαρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με Αλβανό. H αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Λέλας Καραγιάννη, κοντά στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισού με την οδό Δυρραχίου, στα Σεπόλια. Λίγη ώρα νωρίτερα, περίοικοι είχαν επικοινωνήσει με το κέντρο της Αμεσης Δράσης και είχαν καταγγείλει ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπληκτίζονται έντονα στο δρόμο. Στο σημείο έφθασε ένα περιπολικό. Οι αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να χτυπάει τη γυναίκα και τον κάλεσαν να την αφήσει. Τότε εκείνος τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. O 28χρονος αστυφύλακας, μαζί με τον συνάδελφό του, άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο αστυφύλακας να τραυματισθεί και ο δράστης να πέσει νεκρός. Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο αστυφύλακας θα είχε αποφύγει τον τραυματισμό εάν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μάλιστα, ο συνάδελφός του επιχείρησε να τον αποτρέψει από την καταδίωξη του δράστη, λέγοντάς του ότι δεν είχε γιλέκο.

Πανικός σε σχολείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του 146ου Δημοτικού σχολείου Σεπολίων, με τους μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά κρεμασμένοι στα παράθυρα και να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, που ήταν, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «σαν σκηνές από ταινία». Εκείνη την ώρα, επίσης, σχόλαγαν τα τρία νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο διπλανό κτίριο, το 32ο, 89ο και 104ο. Δεκάδες παιδιά πέρασαν δίπλα από λίμνες αίματος στα σημεία όπου έπεσαν ο νεκρός δράστης και ο τραυματίας αστυνομικός. Μάλιστα, πολλά παιδιά ξέσπασαν σε κλάματα μπροστά σε αυτό το θέαμα.

Ο νεαρός αστυφύλακας διακομίσθηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο και στη συνέχεια στο 401, όπου νωρίς χθες το απόγευμα τον επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Φώτη Νασιάκο, που συνομίλησαν με τους γιατρούς και ενημερώθηκαν για το πώς εξελίσσεται η υγεία του.

Μέχρι αργά χθες δεν είχε αναγνωρισθεί η ταυτότητα του νεκρού δράστη. H νεαρή γυναίκα που ήταν μαζί του δήλωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όπου μεταφέρθηκε για να δώσει κατάθεση, ότι δεν τον γνώριζε. Βέβαια, η δικαιολογία της αυτή δεν έγινε πιστευτή από τους αστυνομικούς, καθώς θεωρούν ότι δεν μπορεί να διαπληκτίζονταν χωρίς να γνωρίζονται. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, η γυναίκα επέμεινε στην αρχική της κατάθεση. Ετσι, δεν υπάρχουν στοιχεία όχι μόνο για το ποιος ήταν ο δράστης, αλλά και για το εάν το όνομά του είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε κάποιες παράνομες ενέργειες.