ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύλη ηρωίνης τα σύνορα στη Φλώρινα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε πύλη λαθρεμπορίας ναρκωτικών, όπως ήταν στο παρελθόν οι Κήποι στον Εβρο, αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα η περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και συνοριοφύλακες εξάρθρωσαν δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών συλλαμβάνοντας πέντε άτομα, ενώ κατάσχεσαν συνολικά 11 κιλά ηρωίνης και 275 γραμμάρια κοκαΐνης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Οι τελευταίες περιπτώσεις δείχνουν ότι τα ελληνοαλβανικά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, παρά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών της Φλώρινας, επιλέγουν τη συγκεκριμένη δίοδο.

8,5 κιλά ηρωίνη

Στην τελευταία περίπτωση, οι συνοριοφύλακες ήταν αυτοί που «μπλόκαραν» 8,5 κιλά ηρωίνης με προορισμό την Αττική.

Οι συνοριοφύλακες του τμήματος Κρυσταλλοπηγής έκαναν μπλόκο στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κρυσταλοπηγής – Φλώρινας σε φορτηγό με αλβανικές πινακίδες. Στην καμπίνα του οδηγού βρήκαν σε ειδική κρύπτη 16 δέματα ηρωίνης τα οποία μετέφερε για λογαριασμό κυκλώματος.

Ανακρινόμενος ο αλλοδαπός είπε πως ένα άτομο θα επικοινωνούσε μαζί του όταν θα έφθανε στην Αθήνα και θα του παρέδιδε την ηρωίνη.

Σε προφυλακτήρα

Οι άνδρες της Ασφάλειας Φλώρινας εκτιμούν πως με το ίδιο τρόπο είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα κι άλλες ποσότητες. Λίγες ώρες πριν, στη Θεσσαλονίκη, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Αλβανούς εργάτες και μία Ελληνίδα φίλη τους οι οποίοι θεωρούνται μέλη μεγάλου κυκλώματος. Στα σπίτια τους και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν 2.570 γραμμάρια ηρωίνης και 275 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στα διόδια των Νέων Μαλγάρων οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον προμηθευτή ο οποίος είχε φέρει την ηρωίνη, μέσω Κρυσταλλοπηγής, με το ταξί του, κρυμμένη σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευάσει στον πίσω προφυλακτήρα.