ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προτεραιότητα υψίστης σημασίας η ολοκλήρωση του αγωγού

Προτεραιότητα υψίστης σημασίας χαρακτήρισε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη συνέχιση και ολοκλήρωση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Απαντώντας στην αιτίαση του βουλευτή της Ν. Δ. Σίμου Κεδίκογλου ότι εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις συμβατικές υποχρεώσεις για τον διαβαλκανικό αγωγό, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει το έργο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι οι όποιες καθυστερήσεις ή προβλήματα σημειώνονται, δεν οφείλονται στην Ελλάδα κι ότι οι εκκρεμότητες που υπήρξαν αφορούσαν επιστροφές ή αποδόσεις ΦΠΑ στην εταιρεία, κάτι που ήδη επιλύθηκε με παρέμβαση του υπ. Οικονομικών.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Αναδείχθηκαν τα 24 νέα μέλη του Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» εξελέγησαν οι: Θ. Καμενόπουλος, Ιω. Χαρακτινιώτης, Χριστίνα Τσαγκλή, Αθ. Κανελλόπουλος, Β. Βραχιώτης, Χ. Κονδύλης και Γ. Λιάπης. Από τον συνδυασμό «Ωρα Δικηγόρων» οι: Μιχ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Μπουλούκος, Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη, Αθ. Παυλόπουλος και Ν. Κουτκιάς. Από τον συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» οι: Φ. Κότσης, Χρ. Χριστόπουλος, Αν. Τζουμάνης και Ηλ. Νικολακάκος. Επίσης, οι Θ. Σχινάς, Δ. Σαραφιανός, Παν. Γαλετσέλλης, Αγγ. Βρεττός, ο Β. Κατσαφάδος, ο Π. Περάκης, ο Γ. Μαραγκός και ο Χαρ. Αναλυτής. Σημειώνεται ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των δικηγορικών εκλογών της Αθήνας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα υπάρξει αλλαγή ενός συμβούλου.

ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Νέα Γενική Γραμματεία

Νέα Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δημιουργείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε για επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ. Εργο της νέας Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των καταστημάτων κράτησης, των ιδρυμάτων αγωγής ανηλίκων, των υπηρεσιών επιμελητών ανηλίκων των δικαστηρίων ανηλίκων κ. ά. Ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί από τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής κατά 155.000 ευρώ για το 2011 και κατά 166.000 ευρώ για τα επόμενα οικονομικά έτη.

ΛΑΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εκ παραδρομής

Στο φύλλο της Κυριακής 27ης Φεβρουαρίου και στο θέμα «Ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας» τοποθετήθηκε εκ παραδρομής αντί για τη φωτογραφία του παραιτηθέντος αντιδήμαρχου Γιώργου Αναγνωστόπουλου, εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργου Αναστασόπουλου. Ο κ. Αναστασόπουλος ουδεμία σχέση είχε ούτε με τον παραιτηθέντα ούτε και με το θέμα.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Δικαίωση συμβασιούχων του ΟΠΑΠ

Απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει δύο συμβασιούχους του ΟΠΑΠ, οι οποίοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστεί, σύμφωνα με το Διάταγμα Παυλόπουλου (Π. Δ. 164/2004), ότι οι συμβάσεις τους είχαν τον χαρακτήρα συμβάσεων αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης. Το αίτημά τους, όμως, είχε απορριφθεί από τον ΟΠΑΠ. Το ανώτατο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 310/2010 απόφασή του έκρινε ότι και οι δύο κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στους 132 οι θάνατοι από γρίπη

Στα 132 ανέρχονταν χθες το μεσημέρι τα θανατηφόρα περιστατικά γρίπης που έχουν καταγραφεί φέτος στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την έναρξη της περιόδου έξαρσης της γρίπης (Ιανουάριο) έως και χθες είχαν εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω των επιπλοκών της γρίπης 342 ασθενείς, εκ των οποίων οι 105 παρέμεναν νοσηλευόμενοι.