ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ζούμε σε μια άγρια εποχή» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τoν αποτροπιασμό της, αλλά και την ανυσυχία της για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αστυνομικών εξέφρασε η πολιτική ηγεσία, με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρολο Παπούλια που παρατήρησε ότι «ζούμε σε μια άγρια εποχή στην οποία το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο και αποκτά όλο και πιο αποκρουστικές μορφές».

Το γεγονός, άλλωστε, ότι οι ληστές ενός περιπτέρου όχι μόνον οπλοφορούσαν με καλάσινικοφ, αλλά δεν δίστασαν αμέσως να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών ήταν αυτό που επεσήμαναν τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και δεκάδες βουλευτές που καταδίκασαν το αποτρόπαιο διπλό έγκλημα.

Στο Κοινοβούλιο, που τήρησε ενός λεπτού σιγή, ο πρόεδρος κ. Φιλ. Πετσάλνικος δήλωσε «συντετριμμένος για τον θάνατο των δύο νέων παιδιών» και εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο όλων των αστυνομικών. «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το τραγικό αυτό γεγονός και αποδίδουμε τον ύψιστο φόρο τιμής στα δύο νέα παιδιά που δεν δείλιασαν στην εκτέλεση του καθήκοντος», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκ μέρους του πρωθυπουργού, που εξακολουθεί να ασθενεί, ενώ ο πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, που επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, επισήμανε: «Σε ώρες αυξανόμενης ανομίας, η αστυνομία προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Οπως τα δυο παλικάρια που χάθηκαν, αλλά και τα δυο παιδιά που μόλις επισκέφθηκα. Είναι πια καιρός και η πολιτεία, όλοι μαζί, να προστατέψουμε την αστυνομία».

«Αναρωτιέμαι πόσο έτοιμα ήταν αυτά τα παιδιά 22 και 23 ετών, που έπεσαν πάνω στην ενέδρα» αναρωτήθηκε θέτοντας εμμέσως το ζήτημα της εκπαίδευσης των αστυνομικών, ενώ ακόμη πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης που εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων υπογράμμισε ότι «αν είχαν σκοτωθεί δύο αντιεξουσιαστές, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το κράτος, σήμερα θα είχε «χαλάσει» η Αθήνα». Τη βαθιά θλίψη του, τέλος, εξέφρασε ο κ. Αλ. Τσίπρας χωρίς να θίγει άλλα ζητήματα.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη όσο και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε από την πολιτεία «να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων».