ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παιδιά που συγκίνησαν το πανελλήνιο

Παιδιά της διπλανής πόρτας, «του μεροκάματου», χαρακτήριζαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς, που δολοφονήθηκαν την περασμένη Τρίτη στου Ρέντη, εκείνοι που τους γνώριζαν.

Ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης καταγόταν από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, είχε καταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ. τον Ιούλιο του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ. Στην Αθήνα ζούσε μαζί με την 19χρονη αδερφή του, η οποία σπουδάζει, ενώ είχε ακόμα τρία αδέρφια, 15, 9 και 3 ετών. Οπως τον περιγράφουν άνθρωποι από το περιβάλλον του, ήταν καλός μαθητής (5ο λύκειο Τρικάλων) αλλά και εργατικός. Προσπαθούσε να στηρίζει την οικογένειά του, δουλεύοντας τα καλοκαίρια. Βιοπαλαιστές και οι γονείς του, Χρήστος και Λεμονιά, εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων.

«Την προηγούμενη φορά μπήκε σε αυτό το νεκροταφείο για να κηδέψει τον πατέρα του», μας έλεγε γείτονας του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου αστυνομικού στο κοιμητήριο Περιστερίου. Παιδί της δυτικής Αθήνας, από το Περιστέρι, ο Γιάννης αγαπούσε τις μηχανές, μπήκε στην Αστυνομία, προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα του, η οποία έμεινε πρόσφατα χήρα, και τις δύο μικρότερες αδερφές του. Οι άνθρωποι που τον ήξεραν μιλάνε και ένα καλό παιδί που ήθελε να βοηθάει και ποτέ δεν γκρίνιαζε για τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε στη δουλειά του…