ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

Παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό

Ενα ακόμη κρούσμα παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό πλοίο σημειώθηκε χθες. Η φρεγάτα «Μπαρντίν», η οποία απέπλευσε το πρωί από τον ναύσταθμο της Σμύρνης, εντοπίσθηκε αρχικώς μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών και αμέσως μετά πήρε πορεία προς τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Ανδρο, από την οποία κινήθηκε βορειοδυτικά με συνέπεια μεταξύ Κύμης και Σκύρου να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η φρεγάτα στη συνέχεια ακολούθησε βόρεια πορεία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της «περιπλάνησής» της στο Αιγαίο οι κινήσεις της παρακολουθούνταν από πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Χ. ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ

Συνάντησε τον αντιπρόεδρο Siemens

Για την καθυστέρηση στην παράδοση δημοσίων έργων, όπως είναι η επέκταση των γραμμών του μετρό στο Ελληνικό, συζήτησαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης με τον αντιπρόεδρο της Siemens Peter Solmssen. Ο κ. Παμπούκης επισκέφθηκε τη Γερμανία, σε συνέχεια των επιστολών που είχε ανταλλάξει με την εταιρεία, προκειμένου να θέσει από κοντά τα θέματα του ελληνικού ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι διά των επιστολών του κ. Παμπούκη, η ελληνική κυβέρνηση είχε θέσει θέμα αποζημιώσεων από την εταιρεία για τις ζημίες που υπέστη το κράτος από την περιώνυμη υπόθεση.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Σήμερα λήγει η προθεσμία

Μέχρι σήμερα μπορούν να προμηθευθούν από τη Διεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Αγ. Κωνσταντίνου 14) το ειδικό σήμα στάθμευσης από τον Δήμο της Αθήνας. Από αύριο η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλλει πρόστιμα. Για τις ειδικές θέσεις, σε περίπτωση κωλύματος των ιδίων να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, απαιτείται εξουσιοδότηση.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αρχίζει το πρόγραμμα «Δι@ύγεια»

Πρεμιέρα σήμερα για το πρόγραμμα «Δι@ύγεια» στον Δήμο της Αθήνας, βάσει του οποίου θα αναρτώνται υποχρεωτικά στο Διαδίκτυο οι αποφάσεις του. Ο Δήμος Αθηναίων θέτει ως επόμενο στόχο την εισαγωγή της «ψηφιακής υπογραφής» στο σύστημα. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ε. Κοντοσταθάκου, «όσοι πολίτες το επιθυμούν, θα μπορούν να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή, δηλαδή έναν κωδικό αριθμό με τον οποίο θα μπορούν να παραλαμβάνουν μέσω Διαδικτύου πάσης φύσεως δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικά γέννησης) για τα οποία δεν θα απαιτείται επικύρωση από την αστυνομία».